Suomi on onnistunut koronavirusepidemian vastaisessa taistelussa maailman mittakaavassa hyvin. Ihmishenkiä on onnistuttu suojelemaan, ja maan talous on selvinnyt epidemian aiheuttamasta taloudellisesta shokista kohtalaisen hyvin valtion kantaessa suurimman taloudellisen taakan. Uutiset toimivan koronarokotteen kehittämisestä luovat positiivista uskoa tulevaan ja siihen että maailmanlaajuinen kriisi tulee olemaan pian ohi.

Hyvistä ennusteista huolimatta epidemian aiheuttamien taloudellisten ja yhteiskunnallisten ongelmien myötä toimeentulonsa menettäneiden työntekijöiden ja yrittäjien arki ei kuitenkaan palaa helposti tai nopeasti normaaliin. On fakta ettei esimerkiksi osa epidemian aiheuttaman taloudellisen shokin myötä menetetyistä työpaikoista koskaan palaa. Siksi tarvitsemme tulevaisuuteen katsovan pitkäjänteisen vision ja keinoja joilla luodaan uutta kasvua ja työtä tulevan hyvinvoinnin perustaksi.

Tavoitteena ei kuitenkaan tule olla vain paluu vanhaan, vaan myös uuden luominen. Elvyttävän talouspolitiikan lisäksi tulevina vuosina on tehtävä tulevaisuusinvestointeja koulutukseen ja osaamiseen, ja pyrittävä luomaan uuden työn ja kasvun strategia yhdessä päättäjien, kuin myös palkansaajien ja työnantajien, yhteistyöllä.

Esimerkiksi vihreä siirtymä tarjoaa loistavan mahdollisuuden suomalaisen osaamisen hyödyntämiseen, sen tuotteistamiseen ja uusien työpaikkojen luomiseen. Kun Yhdysvallat, Kiina ja Eurooppa tulevina vuosina elvyttävät talouttaan ja investoivat vihreään ja kestävään teknologiaan, aukeavat suomalaisille greentech yrityksille valtavat markkinat.

Ilman tulevaisuuteen katsovaa suunnitelmaa ja yhteiskunnallisten toimijoiden yhteistyötä on edessämme kilpailukyvyn menettäminen ja taantuminen markkinansa menettäneen fossiiliteollisuuden ulkoilmamuseoksi. Samalla luopuisimme tavoitteesta luoda uutta työtä ja yrittäjyyttä Suomeen tulevan hyvinvoinnin perustaksi.

Me Pohjois-Suomen Demarinuoret näemme, että Suomen on oltava rohkeasti vihreän osaamisen ja teknologian maa, joka luo riittävän toimeentulon ja inhimillisten työehtojen uudet vihreän työn työmarkkinat.

Lisätietoja:

Pohjois-Suomen Demarinuoret

Puheenjohtaja Ronja Kuorikoski puh. 045 644 2981

Järjestösihteeri Janne-Pekka Niemimäki puh. 040 484 6773


Syyskokous 5.12.2020:

Pohjois-Suomen Demarinuoret pitivät sääntömääräisen syyskokouksensa etäyhteyksien välityksellä 5.12. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja tehtiin henkilövalintoja tulevalle vuodelle. Kokouksessa käsiteltiin mm. tulevia kuntavaaleja, yhteistyön ja vuoropuhelun tiivistämistä paikallisten SDP:n puolueosastojen ja piirijärjestöjen kanssa, sekä nuorisopiirin uutta strategiaa vuosille 2021-2024.

Syyskokouksessa valittiin uusi piirihallitus vuodelle 2021.

Nuorisopiirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Maija Mietala Rovaniemeltä. Piirihallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Sonja Kokko, Waltteri Niiranen, Timo Keisala, Katariina Henttonen, Tuomas Timonen, Jaakko Holopainen, Joni Ollikainen ja Tomi Nissinen.

Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Tommi Uhlgren, Sanna Väisänen ja Tuomas Koivukangas.