Pohjois-Suomen Demarinuoret ovat järkyttyneitä Utsjoen saamelaislukiossa tapahtuneesta puukotuksesta. Väkivallantekoja, joissa sekä uhrit että tekijät ovat nuoria, on viime viikkoina tapahtunut myös Kempeleessä ja viime syksynä Oulun seudun ammattiopistossa. Pohjois-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja, Liisa Komminaho, muistuttaa valtion niittävän mitä on kylvänyt. Julkisen talouden leikkauksia on tehty juustohöylällä ja myös nuorisotyön resursseja on lyhytnäköisesti heikennetty.

  • Jo ennestään riittämättömiä resursseja on leikattu, vaikka ennaltaehkäisevä työ säästäisi valtavasti sekä inhimillistä kärsimystä että yhteiskunnan varoja, Komminaho paheksuu.

Kouluissa ja kaduilla nuorten toimesta tapahtuva väkivalta on selvä merkki pahoinvoivasta yhteiskunnasta, johon on puututtava välittömästi. Nuorten ongelmien kärjistyminen osoittaa ennaltaehkäisyn epäonnistuneen. Rahoitusta on pikaisesti lisättävä kunnan, seurakunnan ja kolmannen sektorin ennaltaehkäisevän työn turvaamiseksi, jonka tulee olla monipuolista jatkuen pitkälle nuoren aikuisen elämään.

Lisätietoja:

Liisa Komminaho

Puheenjohtaja

Pohjois-Suomen Demarinuoret ry

044 019 8790

liisa.komminaho@gmail.com