KANNANOTTO (levitettäväksi)                                                                                                                                               27.helmikuuta 2013

Tampereella koiranjätöksiin kyllästyneet ovat ryhtyneet vastaiskuun koiria vastaan. Ainakin yksi koira on kuollut syötyään lenkkipolkujen ja talojen läheisyyteen jätettyä myrkkyä. Tampereen Demarinuoret tuomitsevat tällaisen toiminnan ja toivovat kaupungilta nopeaa puuttumista tilanteeseen.

Luontoon jätettävät koirankakat ovat jo vuosikymmeniä olleet kiistelyn aiheena. On ymmärrettävää, että jätökset häiritsevät muita, sekä koirallisia että koirattomia, kuntalaisia. Ratkaisu ongelmaan ei kuitenkaan ole koirien kimppuun hyökkääminen. Syy ongelmaan ei ole koirissa vaan hihnan toisessa päässä.

Tampereen Demarinuoret haluavat myös muistuttaa, että luontoon jätetyt myrkyt ovat vaaraksi paitsi koirille myös muille eläimille ja etenkin lapsille.

Vaadimme myrkkyjä luontoon jättäneitä keräämään myrkyt pois välittömästi ja pyrkimään vaikuttamaan tilanteeseen muilla tavoin, mm. ottamalla yhteyttä kuntapäättäjiin, jotta lenkkipolkujen ja katujen varsille saadaan aiempaa enemmän koirankakkapussein varustettuja roskiksia.

Tampereen Demarinuoret vaativat kaupungilta toimia lenkkipolkujen ja katujen siisteydestä huolehtimiseen. Vaadimme myös lisää kunnollisia lenkkeily- ja ulkoilupolkuja kaikkiin kaupunginosiin. Ulkoilun tukeminen on valinta, jolla on kansanterveyttä edistävä vaikutus.

Odotamme myös virkavallan puuttuvan uhkauksiin ja aloittavan perusteellisen tutkinnan, jotta syylliset saadaan vastuuseen teoistaan.

Tampereen Demarinuoret

Lisätietoja:
Milla Granlund
granlund.milla@gmail.com
+35840 0514 780