7.-10.3.2013 Bommersvikissä, Ruotsissa koolla oleva Euroopan Demarinuorten (Young European Socialists) liittokokous on valinnut puheenjohtajakseen tamperelaisen Kaisa Pennyn. Penny valittiin kaksivuotiselle kaudelle, joka alkaa välittömästi.

”Euroopan kriisin keskellä on äärimmäisen tärkeää, että niin vasemmistolla, kuin nuorillakin on vahva ääni eurooppalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Euroopan Demarinuoret tulee jatkamaan vahvaa linjaansa nykyisen leikkauslinjan kriitikkona ja kasvupolitiikan kannattajana”, sanoo Kaisa Penny.

Ja jatkaa:
”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että EU:ssa ollaan heräämässä kasvun ja työllisyyden tukemisen välttämättömyyteen, josta eurooppalaisen nuorisotakuun hyväksyminen käy hyvänä esimerkkinä. Mutta kun samalla leikataan niin kansallisia, kuin EU-budjettiakin, on kovin vaikea nähdä, että voisimme luoda kestävää kasvua ilman radikaalia suunnanmuutosta.”

”Voi sanoa, että olemme sosialidemokraatteina tehneet työmme huonosti, kun eurokriittiset populistit saavat vaalivoittoja ympäri Euroopan. Meidän tulee puolustaa integraatiota ja EU:ta, eikä lähteä populistien kelkkaan. Tänä keväänä tämä vaatisi esimerkiksi Euroopan parlamentin äänestävän EU budjetin kumoon. Me tarvitsemme investointeja, emme lisää leikkauksia”, linjaa Penny.

Young European Socialists on Euroopan laajuinen poliittinen nuorisojärjestö, joka kokoaa yhteen sosialististen, sosialidemokraattisten ja työväenpuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt. Järjestöllä on 64 jäsenjärjestöä 47 maassa. Suomesta Young European Socialists’n jäseniä ovat Demarinuoret ja Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK.

Lisätietoja:
Kaisa Penny
kaisa.penny@youngsocialists.eu
P. 040 7217212

Joona Räsänen
joona.rasanen@demarinuoret.fi
P. 050 547 5590