Lauri Hietanen on 19-vuotias demarinuori Espoosta ja Uudenmaan Demarinuorten piirihallituksen jäsen – sekä liittohallitusvaaliehdokas.

 

Huomenna perjantaina 20.5. kello 12 alkaa jo kauan odotettu Demarinuorten 30. liittokokous Seinäjoella. Millä fiiliksillä lähden liittokokoukseen ensimmäistä kertaa?

 

Olen useasti kuullut sanottavan sanaparren “liittokokous on elämän parasta aikaa!” Odotan innolla että pääsen viimein toteamaan tämän väitteen todeksi. Demarinuorissa on aina ollut ehdottomasti parasta kaikenmoiset tapahtumat, joissa on päässyt tutustumaan uusin, osaaviin ja aktiivisiin demarinuoriin. Eri järjestöjen vuosikokoukset ovat minulle toki tuttuja, mutta Demarinuorten liittokokouksessa tuntuu olevan jotain tarunhohtoista.

Ainakin omalla kohdalla lähtö liittokokoukseen tuntuu varmalta, sillä perehdytys kokouksen käytännön asioihin alkoi jo hyvissä ajoin. Juuri liitollemme ominaiset toimintatavat on käyty koulutuksissa hyvin läpi ja on ollut ilo tutustua oman delegaation kokoonpanoon sekä tulevien vaalien kanssaehdokkaisiin. Demarinuoret tuntuu tavallaan tutummalta kuin koskaan.

Tietysti tuleva liittokokous myös jännittää. Demarinuorten uusi uljas poliittinen ohjelmamme on tarkoitus hyväksyä tulevana viikonloppuna. Sitä on työstetty jo kauan ja meistä jokainen on varmaankin ollut enemmän tai vähemmän mukana sen laatimisessa työryhmien kautta. Itsekin avustin ilolla esimerkiksi koulutus- ja sivistyspoliittisen osion laatimisessa. Tavallaan tuntuu, että suuri urakka ohjelman laatimisessa saapuu päätökseensä, kun ohjelma hyväksytään. Toki näinkin, mutta ohjelman toimeenpaneminen liittokokouksen jälkeen on kaksin verroin tärkeämpää kuin sen kirjoittaminen. Innokkain askelin siis eteenpäin!

Lopulta liittohallitusehdokkaan silmin liittokokous on kampanjoinnin päätepiste ja huipentuma. Ehdolla liittohallitukseen on runsas määrä hyviä ehdokkaita, joiden kanssa tulee varmasti tiukat mutta ikimuistoiset vaalit. Armaat delegaatit äänestämisen iloa, nyt päästään valitsemaan se liittohallitus joka johtaa Demarinuoret läpi eduskunta- ja presidentinvaalien, poliittisen ohjelman toteuttamisen sekä ulkopoliittisesti kuoppaisen ajan läpi.

 

Mukavaa liittokokousta kaikille, nähdään Seinäjoella!

Lauri