Perussuomalaisten puoluekokous järjestetään viikonloppuna Turussa. Turun Sanomien mukaan Perussuomalaiset Nuoret ovat ohjeistaneet Turkuun tulijoita kulkemaan turvallisuussyistä porukassa puoluekokouspaikan ulkopuolella. Syyksi ohjeistukseen on ilmoitettu lauantaina järjestettävät Meillä on unelma -mielenosoitus sekä mielenosoitus rasismia ja fasismia vastaan.

Miksi perussuomalaisten nuorten tarvitsisi pelätä turvallisuutensa puolesta mielenosoitusten takia?

Kesän aikana tuhannet tavalliset suomalaiset ympäri Suomea ovat osallistuneet lukuisiin mielenosoituksiin aina varhaiskasvatuksen puolustamisesta koulutusleikkauksiin. Mielenosoitukset ovat sujuneet rauhallisesti, lukuun ottamatta äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen viime lauantaina Jyväskylässä järjestämää mielenosoitusta, jossa tapahtumaan osallistuneet pahoinpitelivät sivullisia. Tätä ikävää poikkeusta lukuun ottamatta kesän mielenosoitukset ovat olleet yksittäisten ihmisten alulle panemia, rauhanomaisia kokoontumisia, joissa tavalliset suomalaiset ovat osoittaneet tukensa jonkun asian puolesta. Näin on myös lauantaina Turussa järjestettävän Meillä on unelma -mielenosoituksen osalta.

Kesän aikana järjestetyt mielenosoitukset ovatkin olleet yleensä hiljaisena pysyttelevän enemmistön tapa kertoa mielipiteensä. Lauantaina Turussa on tarkoitus osoittaa mieltä monikulttuurisuuden puolesta sekä rasismia ja fasismia vastaan. Näihin mielenosoituksiin yhdistettynä Perussuomalaisten Nuorten ohjeistus vaikuttaa lähinnä pelottelulta – mielenosoituksiin osallistuvia suomalaisia kohtaan.

Pidän Perussuomalaisten Nuorten ohjeistusta ja erityisesti sen perusteluita pelotteluna kaikkia niitä tavallisia suomalaisia kohtaan, jotka haluavat osallistua viikonlopun mielenosoituksiin. Niitä ei ole suunnattu Perussuomalaisia vastaan, enkä hyväksy sitä, että Perussuomalaiset Nuoret haluavat näin antaa ymmärtää. Perussuomalaiset Nuoret yrittävät ohjeistuksellaan rinnastaa monikulttuurisuuden puolesta mieltään osoittavan tavallisen suomalaisen ääriliikkeisiin. Näin he jatkavat sitä uhriutumista, jonka avulla he ovat vältelleet osallistumasta itse keskusteluun.

Toivon näkeväni lauantaina Turun Kauppatorilla tuhansia rauhallisesti mieltään osoittavia ihmisiä. Toivon erityisesti, ettei kukaan monikulttuurisuutta puolustava jätä osallistumatta sen takia, että pelkää oman turvallisuutensa puolesta – puoluekantaan katsomatta. Jos meiltä viedään pelottelulla ja väkivallan uhalla mahdollisuutemme osoittaa julkisesti mielipiteemme, hiljaiselta enemmistöltä viedään sen vähäinenkin ääni.

 

Petra Peltonen
Demarinuorten varapuheenjohtaja
p. 0503713920
m. petra.peltonen@demarinuoret.fi