Olen osallistunut nyt kahteen Demarinuorten järjestämään Tulevaisuuden Tekijät –koulutussarjan koulutukseen ja kolmanteen ollaan kohta menossa. Tulevaisuuden Tekijät –koulutukset ovat pääasiassa uusille jäsenille suunnattu kolmiosainen koulutussarja, jossa kolmen viikonlopun aikana tutustutaan vaikuttamisen välineisiin, politiikan sisältöihin ja ennen kaikkea vietetään aikaa tutustuen muihin nuoriin ympäri Suomen.

Koulutukset ovat olleet minulle hyödyllisiä varsinkin näin uutena jäsenenä Demarinuorissa. Olen saanut tietojen ja taitojen koulutusta sekä mahdollisuuden tutustua uusiin sekä jo pitempään Demarinuorissa toimineisiin nuoriin jokaisessa koulutuksessa.  Ilahduttavaa oli huomata, että nuorissa tovereissa yhteishenki on mitä loistavin, eikä tekemisen meininkiäkään tai aitoa halua vaikuttaa puutu tältä porukalta.

Ensimmäisessä Tulevaisuuden Tekijät –koulutuksessa aiheena oli vaikuttaminen, jossa tutustuttiin poliittisen vaikuttamisen perusteisiin eri tasoilla sekä saatiin tietoa politiikan tekemisestä. Koulutuksessa puhujina oli myös nykyisiä sekä tulevia kärkivaikuttajia mm. Kansanedustaja Raimo Piirainen, Euroopan parlamentin jäsen Liisa Jaakonsaari sekä SDP:n puoluevaltuuston edustaja ja Ylivieskan SDP:n puheenjohtaja Antti Tokola.

Toisessa Tulevaisuuden Tekijät –koulutuksessa viikonlopun aikana käytiin vierailulla eduskunnassa, keskusteltiin asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa isoista poliittisista kysymyksistä ja ajankohtaisista aiheista sekä käytiin läpi sosialidemokraattisen liikkeen historiaa ja merkitystä yhteiskunnalle. Koulutuksessa oli hyviä puhujia ja aiheita esimerkiksi poliittisesta vaikuttamisesta, Sosialidemokraattisesta historiasta ja tulevaisuudesta. Puhujista parhaiten jäi mieleen Erkki Tuomioja, joka kertoi meille Sosialidemokratiasta ja pohjoismaisesta mallista.

Kolmatta Tulevaisuuden Tekijät –koulutusta odotan innolla sillä koulutus painottuu mediakoulutukseen ja antaa käytännön työkaluja politiikan tekemiseen ja se pidetään viestintään erikoistuneella Voionmaan Opistolla, jossa kouluttajat ovat alan pitkäaikaisia ammattilaisia. Tätä koulutusta ovat hehkuttaneet kaikki aiemmin koulutuksen käyneet toverit, joten täytyyhän se käydä itse testaamassa! Muutoinkin uskon, että koulutuksesta on todellista hyötyä tulevaisuudessa, kun tähtäimessä on tulevat vaalit. On mielenkiintoista päästä harjoittelemaan ja kouluttautumaan mm. radiohaastatteluihin, kameran edessä esiintymistä sekä puheiden pitämistä. Jälkimmäisestä eli puheiden pidosta on kyllä jo jonkinlaista kokemusta, mutta aina kannattaa harjoitella ja ottaa vastaan vinkkejä mm. miten tehdä asiat paremmin.

Tähän mennessä kahdesta ensimmäisestä koulutuksesta on jäänyt käteen niin tietoa kuin hyviä vinkkejä tulevaisuuden haasteisiin sekä paljon uusia ystäviä ja kontakteja. Suosittelen kaikille lämpimästi näitä koulutuksia!

P.s. Kolmanteen koulutukseen on mahdollisuus ilmoittautua mukaan vielä 1.10.2013 asti, joten kannattaa laittaa ilmoittautumista menemään ja tulla koulutukseen! Nähdään siellä!

 

Päivi Iivonen

varapuheenjohtaja

Pohjois-Suomen Demarinuoret