Haluatko vaikuttaa politiikan suuntaan ja muuttaa maailmaa? Demarinuorten työryhmissä pääset mukaan toimintaan ja osallistumaan pääministeripuolueen nuorisojärjestön poliittisen vaikuttamiseen. 

Demarinuoret on perustanut kolme työryhmää, joiden tehtävänä on valmistella ehdotuksia puoluekokousaloitteiksi SDP:n kesän 2020 puoluekokoukseen sekä työryhmän aiheeseen liittyvän ohjelman ja ehdotuksia Demarinuorten poliittisen ohjelman päivittämiseksi kesän 2020 liittokokoukseen. 

Työryhmien teemat ovat seuraavia: 

  • Yrittäjyys ja työllisyys 
  • Asevelvollisuusjärjestelmä 
  • Päihdepolitiikka

Työryhmät perustetaan määräajaksi. Kukin työryhmä voi tehdä ehdotuksiaan Demarinuorten liittohallitukselle SDP:n puoluekokousaloitteiksi 30.11. mennessä sekä aiheeseensa liittyvän ohjelman ja ehdotuksia Demarinuorten poliittisen ohjelman uudistamiseksi 5.1.2020 mennessä. Lisäksi työryhmiä kannustetaan pohtimaan aihepiiriinsä liittyviä konkreettisia kuntavaaliteemoja mahdollisuuksien mukaan. 

Työryhmät voivat järjestää kokousten lisäksi esimerkiksi vierailuja kiinnostaviin kohteisiin. Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja työryhmän aiheesta, riittää että olet innostunut ja kiinnostunut aiheesta ja valmis ryhmätyöhön muiden kanssa.

Kerro hakemuksessasi, mikä sinua hakemasi työryhmän työskentelyssä erityisesti kiinnostaa ja mitä toisit mukaan ryhmän toimintaan. Voit halutessasi hakea myös useampaan työryhmään. Kerro lisäksi, mikäli olet kiinnostunut toimimaan työryhmän puheenjohtajana. Työryhmän puheenjohtajan tehtävänä on vastata työskentelyn etenemisestä ja tulla esittelemään työtä Demarinuorten liittohallitukselle 10.-12.1.2020 välillä pidettävään kokoukseen. 

Työryhmät työskentelevät osittain myös etänä, joten voit osallistua helposti ryhmän työhön maantieteellisestä sijainnistasi riippumatta. Mahdolliset matkakorvaukset kokouksiin osallistumisesta maksetaan. 26.10. järjestetään yhteinen työryhmien tapaaminen Helsingissä, johon kutsutaan sekä uusien työryhmien, että jo toiminnassa olevien työryhmien ihmiset mukaan. 

Vapaamuotoiset hakemukset (max yksi A4) tulee toimittaa Demarinuorten järjestösuunnittelijalle Sara Saloselle ja puheenjohtajalle Mikkel Näkkäläjärvelle osoitteesiin sara.salonen@demarinuoret.fi ja mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi 15.9. mennessä. Otsikoi hakemuksesi “Työryhmähaku”. Valinnan työryhmien jäsenistä tekee Demarinuorten liittohallitus kokouksessaan 22.9. 

Lisätietoja:

Sara Salonen

Järjestösuunnittelija

sara.salonen@demarinuoret.fi

0404839976

 

Mikkel Näkkäläjärvi

Puheenjohtaja

mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi

0400765002