Lounais-Suomen Demarinuoret päätti kevätkokouksessaan Salossa 4.4. esittää Petra Peltosta liiton varapuheenjohtajaksi vuosille 2014–2016. Peltonen toimii kuluvalla kaudella Demarinuorten liittohallituksessa ja aiemmin hän on toiminut sekä Turun Demarinuorissa että Lounais-Suomen Demarinuorissa.

Varapuheenjohtajaehdokas Petra Peltonen

Kuka Petra?

”Olen 23-vuotias turkulainen opiskelija ja järjestöaktiivi. Toimin tällä hetkellä muun muassa Suomen ylioppilaskuntien liitossa, Turun nuorisolautakunnassa ja SDP:n puoluevaltuustossa. Olen koulutukseltani valtiotieteiden kandidaatti ja kirjoitan parhaillaan gradua poliittisen historian oppiaineesta.”

Miksi varapuheenjohtajaksi?

”Olen ollut mukana Demarinuorten toiminnassa jo lähes viiden vuoden ajan ja toiminut eri tehtävissä paikallistasolta liittohallitukseen. Demarinuoret tarvitsee puheenjohtajiston, joka tuntee järjestön kaikki puolet. Haluan kehittää sekä poliittista vaikuttavuuttamme että organisaatiotamme, ja varapuheenjohtajana tähän olisi erinomainen mahdollisuus.”

Varapuheenjohtajana keskittyisin…

”Järjestölliseen kehittämiseen ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen.

Pidän paikallistoimijoiden tukemista yhtenä liiton tärkeimmistä tehtävistä. Demarinuorissa täytyy olla aktiivista toimintaa kaikilla tasoilla, jotta liitto pysyy elinvoimaisena. Jäsenmäärän kehitys on hyvä mittari tälle tavoitteelle. Edistäisin myös tiiviimpää yhteistyötä liiton ja piirijärjestöjen välillä, sillä uskon että liiton poliittinen vaikuttavuuskin paranee, kun paikallistoimijat otetaan vahvemmin mukaan politiikan tekemiseen liittokokousten välillä.

Sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden edistämisen tulisi olla nuorisoliiton kärkitavoitteita. Nuorten ääni kuuluu edelleen liian heikosti sosialidemokraattisen liikkeen sisällä. Nykyiset nuoret sukupolvet tulevat ensimmäistä kertaa olemaan heikommassa asemassa kuin vanhempansa. Me tulemme elämään tämän päivän päätösten seurausten kanssa, joten meidät ja tulevat sukupolvet tulee muistaa päätöksenteossa.”

Lisätietoja

Petra Peltonen
+358 50 371 3920
petrapelt@gmail.com

Lisää Petran ajatuksia voi lukea osoitteessa www.petrapeltonen.fi