Uudenmaan Demarinuoret vaatii hallitusta havahtumaan suomalaisnuorten tulevaisuudenuskon romahdukseen. Tuoreimman nuorisobarometrin mukaan nuorten luottamus tulevaisuutta kohtaan on heikentynyt merkittävästi. Vuonna 2016 55% nuorisobarometriin vastanneista suhtautui optimistisesti Suomen tulevaisuuteen, kun vuonna 2014 vastaava luku oli 64 prosenttia ja vuonna 2008 74 prosenttia.

 

– Sekä nuorten luottamus Suomen tulevaisuuteen että oman taloudellisen tilanteen parantumiseen on pudonnut nuorisobarometrissa merkittävästi muutamassa vuodessa. Nuoret ovat maamme tulevaisuuden tekijöitä. On tärkeää, että he pystyvät uskomaan sekä omaan että Suomen tulevaisuuteen. Hallituksen on herättävä nuorisobarometrin tuloksiin ja ryhdyttävä toimenpiteisiin nuorten tulevaisuudenuskon vahvistamiseksi, toteaa Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja Sofia Nevalainen.

 

Nevalainen muistuttaa, että hallituksen omat toimet esimerkiksi koulutusleikkausten tekemiseksi ovat varmasti vaikuttaneet nuorten tulevaisuudennäkymiin. Koulutusleikkausten peruminen, nuorisotakuun rahoituksen palauttaminen sekä nuorisotyöttömyyteen puuttuminen olisivat Nevalaisen mielestä aitoja tekoja, joilla lisätä nuorten uskoa tulevaisuuteen.

 

– Hallitukselta odotetaan nyt oikeita toimenpiteitä nuorten tulevaisuudenuskon vahvistamiseksi. Nuorten työllisyyteen ja palveluihin satsaamalla voidaan kitkeä sitä pessimismiä, joka nyt nousee Suomessa nuorten parissa, päättää Uudenmaan Demarinuorten varapuheenjohtaja Jesse Kareinen.

 

Lisätiedot:

Sofia Nevalainen

Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja

sofia.nevalainen@live.fi

044 9728 066