Uudenmaan Demarinuoret vaatii itäisen rantaradan kirjaamista tulevan hallituksen hallitusohjelmaan. Järjestön mielestä kevään eduskuntavaalien jälkeen työnsä aloittavan hallituksen on tehtävä rantaradasta vähintään kattava selvitys ja uusi kustannusarvio.

– Itäisen Uudenmaan kannalta raideliikenteen rakentaminen Helsingistä itään olisi merkittävä askel kohti elinvoimaisempaa ja kilpailukykyisempää aluetta. Investointi raideliikenteeseen parantaisi alueen työllisyyttä ja hyvinvointia sekä varmasti maksaisi itsensä moninkertaisena takaisin, toteaa Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja Eemeli Peltonen.

Uudenmaan Demarinuoret on huolissaan Itä-Uudenmaan kasvavan työttömyyden sekä erityisesti nuoren väestön poismuuton trendeistä.

– Uusi ratayhteys mahdollistaisi sen, että opiskelijat pystyisivät asumaan myös opintojensa aikana omissa kotikunnissaan, kun matkustamiseen käytetty aika pienenisi. Erityisesti toisen asteen opiskelijoille tämä mahdollisuus olisi tärkeä, sillä harva alle 18-vuotias pystyy tulemaan taloudellisesti toimeen omillaan, korostaa Uudenmaan Demarinuorten varapuheenjohtaja Sofia Nevalainen.

Itäistä rantarataa on suunniteltu jo vuodesta 1990 lähtien. Itäisestä rantaradasta on tehty linjaus Uudenmaan ja Kymenlaakson maakuntakaavoihin Porvoon, Loviisan, Kotkan ja Haminan kautta. Hanke ei kuitenkaan Uudenmaan Demarinuorten mielestä edisty, jos hallitus ei ryhdy sitä aidosti edistämään.

 

Lisätiedot:

 

Eemeli Peltonen

Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja

p. 050 557 9092

 

Sofia Nevalainen

Uudenmaan Demarinuorten varapuheenjohtaja

p. 044 972 8066