Uudenmaan Demarinuoret vetoaa Uudenmaan ja Hämeen Sosialidemokraattien puoluekokousedustajiin, ettei puoluekokousaloitetta työeläkeindeksin palauttamisesta palkkapainotteiseksi indeksiksi hyväksyttäisi. Aloitteen toimenpiteet eivät korjaa eläkeläisköyhyyteen johtavia ongelmia, ja Eläketurvakeskuksen asiantuntijat ovat todenneet puolueettomassa selvityksessään, etteivät aloitteen puolesta esitetyt argumentit ole kestäviä.

”Eläkeläisköyhyys on todellinen yhteiskunnallinen ongelma, mutta se vaatii laajempaa huomiota olemassa oleviin rakenteisiin. Esimerkiksi köyhyys koskettaa suurempaa osaa eläkeläisnaisista kuin miehistä. SDP:n puoluehallituksen esitys toimenpideohjelman laatimisesta eläkeläisköyhyyden vähentämiseksi on oikea tapa todellisen ratkaisun löytämiseen. Sen sijaan pelkästään indeksiin kajoamalla aiheutettaisiin lisää eriarvoisuutta, sillä se ei kosketa kansaneläkkeen tai takuueläkkeen saajia, jotka ovat ajettuna kaikista ahtaimmalle”, toteaa Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja Sofia Nevalainen.

”Nuorten kannalta indeksin palauttaminen palkkapainotteiseksi olisi äärimmäisen epäoikeudenmukainen toimenpide. Jo tällä hetkellä tiedetään, että pitkittynyt taantuma heikentää nuorten aikuisten asemaa suhteessa aiempiin sukupolviin. Tulevat veronmaksajat joutuvat kärsimään eniten julkisista säästötoimenpiteistä ja tienaavat vähemmän kuin vanhempansa. Tämä yhdistettynä indeksin “suoristamisesta” seuraavaan eläkerahastojen vuodattamiseen kuiviin uhkaa koko eläkejärjestelmän kestävyyttä”, Uudenmaan Demarinuorten vastavalittu varapuheenjohtaja Jesse Kareinen lisää.

Uudenmaan Demarinuorten hallitus piti järjestäytymiskokouksensa Helsingissä 21. tammikuuta 2017. Kokouksessa piirijärjestön varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Jesse Kareinen. Kareinen on 21-vuotias hyvinkääläinen Demarinuorten aktiivi ja kuntavaaliehdokas.

”Olen erittäin otettu ja kiitollinen valinnastani varapuheenjohtajaksi. Aloitan innolla työskentelyn Sofian ja piirihallituksen kanssa. Haluan olla omalta osaltani luomassa Uudenmaan Demarinuorista vaikuttavaa ja kiinnostavaa Uudenmaan ja Hämeen alueilla toimivaa järjestöä, johon kenen tahansa nuoren on helppo tulla mukaan”, Kareinen kertoo.

SDP:n 45. puoluekokous pidetään Lahden messukeskuksessa 3.-5. helmikuuta 2017.

 

Lisätiedot:

Sofia Nevalainen

Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja

puh. 044 9728 066

sofia.nevalainen@live.fi