Uudenmaan Demarinuoret esittää nuorten työllisyyskummitoiminnan käyttöönottoa Suomen kunnissa nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Työllisyyskummitoiminnassa on kyse toimintamallista, jossa nuori työnhakija saa opastusta työpaikan etsimisessä ja hakuprosessissa. Työllisyyskummina voisi toimia kuka tahansa vapaaehtoinen, esimerkiksi pitkän työuran tehnyt seniorikansalainen.

 

‒ Nuorten työllisyyskummitoiminta olisi uusi ratkaisumalli pahenevaan nuorisotyöttömyyteen. Se ei yksin poistaisi ongelmaa, mutta olisi kokeilemisen arvoinen uusi, kevyt toimenpide nuorten työllistymisen edistämiseksi. Vastaavia avauksia tulisi etsiä yhdessä kuntien, järjestöjen ja yritysten kanssa, esittää järvenpääläinen kaupunginvaltuutettu ja Uudenmaan Demarinuorten aktiivi Eemeli Peltonen.

 

Peltosen mukaan työllisyyskummitoiminnan käynnistämistä on esitetty esimerkiksi Järvenpäässä valtuustoaloitteella, jonka valtuuston sosialidemokraattinen ryhmä teki aikaisemmin tänä vuonna. Myös Metallin Demarinuoret on aikaisemmin esittänyt toimintamallin käyttöönottoa Suomen kunnissa.

 

‒ Uudenmaan Demarinuoret on hyvin huolestunut nuorisotyöttömyydestä Suomessa. Työllisyyskummitoiminnan kautta nuori voisi saada tukea työhakemuksen laatimisessa, sekä hyötyä kumminsa verkostoista työpaikan löytämiseksi. Kummitoiminta olisi myös merkittävä sosiaalinen tuki syrjäytymisvaarassa olevalle työttömälle nuorelle, toteaa Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja Sofia Nevalainen.

 

Lisätiedot:

 

Sofia Nevalainen

Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtaja

sofia.nevalainen@live.fi

Puh. 044 972 8066