Hallitus aikoo lakkauttaa Helsingin ja Raaseporin välillä liikennöivän Y-junan osana sen raideliikenteen ostopalveluista tavoittelemaa 12 miljoonan euron säästöä. Uudenmaan Demarinuoret vaatii hallitusta harkitsemaan uudelleen päätöstään ja liikennepolitiikkaansa kokonaisuutena.

– Y-junalla on olennainen merkitys Länsi-Uudellemaalle. Siuntion ja Raaseporin kaavoitus on rakennettu junayhteys huomioiden ja sen varaan. Y-junan äkillinen lakkauttaminen johtaisi vaikeasti ennakoitaviin seurauksiin koko Länsi-Uudellamaalla. Pitkällä aikavälillä seurauksena olisi koko alueen vetovoimaisuuden heikkeneminen, toteaa Uudenmaan Demarinuorten varapuheenjohtaja Sofia Nevalainen.

Uudenmaan Demarinuoret suhtautuu myös erittäin kriittisesti kaavailtuihin säästöihin kokonaisuutena.

– Teoriassakin kaikista ostopalveluja koskevista säästöistä saataisiin maksimissaan 12 miljoonan euron säästö. Samaan aikaan hallitus käyttää 200 miljoonaa euroa autoveron alentamiseen ja muun muassa lisää maatalouden tukia kymmenillä miljoonilla euroilla. Kun huomioidaan, että negatiiviset vaikutukset säästöistä kärsivien kuntien taloudelle ja elinkeinoelämälle voivat tulla huomattavasti koko säästöä kalliimmaksi, hallitus ei anna liikennepoliittisesta osaamisestaan kovin hyvää kuvaa, huomauttaa Uudenmaan Demarinuorten hallituksen jäsen Lassi Jääskeläinen.

 

Lisätiedot:

Lassi Jääskeläinen

Uudenmaan Demarinuoret ry

Hallituksen jäsen

044 024 0176

lassijaaskelainen@hotmail.com