JULKILAUSUMA
15.3.2020

Uudenmaan Demarinuoret kokoontui sääntömääräiseen kevätkokoukseensa Vantaalle 15.3. Kevätkokous käsitteli sääntömääräisten asioiden lisäksi Uudenmaan piirin menettelytapoja kesän Demarinuorten liittokokoukseen ja valitsi ehdokkaansa nuorisoliiton varapuheenjohtajaksi ja liittohallituksen jäseniksi. Uudenmaan Demarinuoret esittää liiton varapuheenjohtajaksi lahtelaista 24-vuotiasta Kimi Uosukaista,  joka on tällä hetkellä Demarinuorten liittohallituksen jäsen.

“Kuluneet kaksi vuotta Demarinuorten liittohallituksessa ja sen työvaliokunnassa ovat olleet opettavaisia. Yhdessä piirien ja paikallistoimijoiden kanssa olemme kehittäneet Demarinuoria kohti 2020-luvun poliittista maisemaa ja järjestötyötä. Joka päivä uskon vahvemmin, että meillä Demarinuorilla on vahva asema ja tärkeä tehtävä sekä poliittisella että järjestöllisellä kentällä”, varapuheenjohtajaehdokkaaksi valittu Kimi Uosukainen totesi kokouksessa.

“Olen kiitollinen saamastani tuesta ja kannustuksesta kohti kesän liittokokousta. Olen valmis edustamaan jäseniä yhä vaativammissa tehtävissä, tarjoamaan kokemukseni ja osaamiseni liiton johtoon sekä tekemään yhdessä Demarinuorista vaikuttavimman poliittisen nuorisoliikkeen”, Uosukainen päättää iloiten.

Liittohallituksen jäseneksi piiri esittää Sami Salmista, Sini Saarnia ja Teemu Kokkosta. Heinolalainen 22-vuotias Salminen toimii toista vuotta Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtajana ja on aiemmin toiminut mm. Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajana. 21-vuotias Helsingissä asuva Saarni on Espoon Demarinuorten puheenjohtaja ja hän opiskelee Aalto-yliopistossa taloustieteitä. Vantaalainen 24-vuotias  Kokkonen on pitkän linjan piiritoimija, joka on toiminut Uudenmaan piirin lisäksi Kaakkois-Suomen piirissä. Lisäksi piirin alueelta Demarinuorten puheenjohtaja kisaan on ilmoittautunut 23-vuotias hyvinkääläinen kaupunginvaltuutettu Pinja Perholehto.

Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n XXVIII liittokokous järjestetään 22.-24.5.2020 Lahdessa. Viikonlopun aikana päätetään Demarinuorten poliittiset linjat seuraavaksi kahdeksi vuodeksi sekä valitaan uusi puheenjohtajisto ja liittohallitus.

Lisätietoja:

Sami Salminen
044 544 9204
sami.salminen@heinola.fi