Suomen tilanne on synkkä. Sama viesti toistuu päivittäin. Vientimme ei vedä, työttömyys lisääntyy, valtio velkaantuu ja hyvinvointipalvelumme rapautuvat. Pääministeripuolueemme jopa väittää, että politiikka on rikki. Näiden viestien keskellä ei ole ihme, että Suomessa vallitsee apatia ja voimattomuuden tunne.

Ei pidä kuitenkaan kuvitella, että se olisi ainoa vaihtoehto ja väistämätön totuus.

Voivottelulla ei nosteta Suomea taantumasta. Meillä on edelleen käsissämme ne valttikortit, joilla pärjätään kansainvälisillä kentillä. Suomi ei ole rikki: monien vertailujen mukaan olemme edelleen maailman kärkimaita. Hyvä paikka elää ja yrittää.

Meidän mielestämme Suomi tarvitsee nyt rohkeaa politiikkaa. Intoa, uutta virtaa ja optimismia.

Rohkean politiikan lisäksi me tarvitsemme uusia kansanedustajia. Väestön keski-ikä on 42 vuotta, mutta kansanedustajien keski-ikä tällä vaalikaudella on 52 vuotta. Olisikohan vihdoin aika saada eduskuntaan enemmän nuoria edustajia ja uutta toivoa?

Sen vuoksi on tärkeää, että sinä äänestät. Jos et äänestä ja sano itse ääneen, että olet saanut tarpeeksesi työttömyydestä, pätkätöistä, liian kalliista asunnoista ja epävarmuudesta, ei sitä tee kukaan muukaan.

Meillä on vaihtoehtoja, vaikka meille koko ajan toitotetaan että näin ei ole. Mieti hetki, kuka kärsii apatian ja voimattomuuden tunteen lietsomisesta?

Ei ainakaan ne vahvimmat.

Huhtikuussa meillä nuorilla on valta valita. Jatketaanko synkistelyä vai luodaanko yhdessä Suomeen uutta toivoa? Nyt on sinun vuorosi päättää.