eemeli

Olen Eemeli Peltonen, 21-vuotias järvenpääläinen kaupunginvaltuutettu ja opiskelija. Opiskelen yleistä valtio-oppia Helsingin yliopistossa ja työskentelen poliittisena avustajana kansanedustaja Timo Harakalle ja Joona Räsäselle.

Uudenmaan Demarinuoret on asettanut minut ehdolle Demarinuorten varapuheenjohtajaksi. Demarinuoret on ollut kuuden vuoden ajan minulle tärkeä yhteisö. En voisi kuvitella varapuheenjohtajuutta mielenkiintoisempaa tapaa jatkaa työskentelyä nuorisoliiton puolesta.

Olen toiminut aktiivisesti Demarinuorissa piiritasolla ja valtakunnallisesti. Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtajuus, Lipun päätoimittajuus ja liittohallituksen jäsenyys ovat opettaneet paljon nuorisoliitosta. Kokemukseni ei kuitenkaan rajoitu vain Demarinuoriin. Järvenpään kaupunginvaltuuston jäsenenä ja sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajana olen päässyt tekemään politiikkaa konkreettisesti.

Miksi pyrin varapuheenjohtajaksi? Uskon, että kokemukseni Demarinuorista ja järjestön ulkopuolelta tekisivät minusta vaikuttavan ja verkostoituneen varapuheenjohtajan nuorisoliitolle. Pyrin varapuheenjohtajaksi, koska haluan olla kehittämässä Demarinuorista vieläkin vaikuttavampaa, uskottavampaa ja edistyksellisempää poliittista liikettä.

Varapuheenjohtajana haluaisin syventää liiton ja piirijärjestöjen yhteistyötä. Uusia tapoja tukea piirejä on löydettävä. Lisäksi edistäisin sellaisia poliittisia avauksia, jotka nostavat uuden sukupolven kysymykset ja ongelmat sosialidemokratian keskiöön.

Nykyinen liittojohto on onnistunut herättämään uuden toivon sosialidemokraattisessa nuorisossa. Nyt on uuden sukupolven aika tehdä toivosta totta. Nähdään Tampereella!

Nettisivut: www.eemelipeltonen.fi