inna

Tieni politiikan kentälle ei taida olla kovin tyypillinen. En kasvanut poliittisesti aktiivisessa perheessä, enkä vaikuttanut oppilaskunnassa saati nuorisovaltuustossa. Perinteinen politiikka oli minulle pitkään hyvin etäistä. Kuvittelin, että se on tarkoitettu vain tietyntyyppisille ihmisille.

Olen kuitenkin aina havainnoinut aktiivisesti ympäröivää maailmaa ja puuttunut ärhäkästikin kokemiini arjen epäkohtiin. Myöhemmin olen ymmärtänyt sen olevan eräänlaista arjen politiikkaa.

Täysi-ikäistyttyäni koin voimakasta tarvetta auttaa muita ihmisiä, ja hakeuduin Syömishäiriöliiton paikallisyhdistykseen vapaaehtoistoimijaksi. Ohjasin puolisentoista vuotta syömishäiriöön sairastuneiden vertaistukiryhmää.

Vaikka pidän ryhmätoimintaa edelleen äärimmäisen arvokkaana ja tärkeänä tuen muotona, sen vaikuttavuus ei yksinomaan riittänyt minulle. Autoin yksittäisiä ihmisiä samalla ymmärtäen, että laajemmat ongelmat ovat yhteiskunnallisia. Yhteiskunnallisten ongelmien ratkominen tarvitsee tekijänsä.

Niin löysin tieni politiikkaan, Demarinuoriin. Aloin tehdä perinteistä politiikkaa parantaakseni maailmaa. Pidän sitä edelleen tärkeimpänä lähtökohtana kaikessa poliittisessa toiminnassani.

Lue lisää minusta:

innarokosa.fi

facebook.com/innarokosa2012

instagram.com/innarokosa

twitter.com/innarokosa