Tampere ja sen lähialue ovat voimakkaasti kasvavaa seutua. Tästä kertovat niin Tampereen isot rakennusprojektit, kuten tunneli, ratikka, kansi-areena ja Ratinan uusi kauppakeskus. Lisäksi Tampereen, Nokian ja Ylöjärven välissä sijaitseva Kolmenkulman alue sekä Pirkkala ovat vahvasti panostamassa yritysten hakeutumiseen näille alueille. Tampereelle odotetaan uusia asukkaista seuraavien vuosien aikana runsaasti.

Samaan aikaan, kun nämä isot projektit nielevät isoja summia rahaa, on Tampereen muistettava pitää huolta nykyisten julkisten kiinteistöjen, kuten koulujen kunnosta. Sen lisäksi, että Tampere houkuttelee uusia asukkaita, on sen pidettävä huolta myös nykyisistä asukkaistaan.

Esimerkiksi Lielahden koulun remontin takia osa sen oppilaista joutuu olemaan tämän vuoden väistötiloissa, joissa ei ole erillisiä luokkatiloja, vaan oppilaat opiskelevat isossa yhteisessä tilassa, joissa seinien tilalla on verhot. Oppilaille ei millään voida taata oppimisrauhaa. Tämmöisiä tilanteita ei sopisi näkevän jatkossa Tampereen kaltaisissa kaupungeissa.

Tulevissa isoissa liikennehankkeissa on syytä pitää mielessä, onko tämä välttämätöntä, vai löytyisikö näille rahoille tarpeellisempaa käyttöä? Nykyiset hankkeet on syytä saattaa loppuun, mutta tulevien päättäjien on syytä pitää mielessä myös muut rahaa vaativat kohteet.

Jonne Nurmi,
hallituksen jäsen