KANNANOTTO

Tampereen sosialidemokraattinen opiskelijayhdistys sekä Länsi-Suomen Demarinuoret ovat huolissaan VR:n tavasta eriarvoistaa opiskelijoita.

Lippu-uudistuksen yhteydessä opiskelija-alennukset muuttuivat niin, että alennuksen määrä on liukuva 45-55 prosentin välillä. Pienimmillään alennus on suosituimmilla matkoilla, joiden hinta jo valmiiksi on kysynnän perusteella korkeampi kuin hiljaisilla vuoroilla.

-Monella opiskelijalla matka perheen luo on pitkä. Etenkin pohjoiseen lähtee vuoroja huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Helsingistä Turkuun. Vuorotarjonnan ollessa vähäinen ovat vuorot poikkeuksetta suosittuja eli kalliimpia ja oikeuttavat pienempään opiskelija-alennukseen. Esimerkiksi Oulusta kotoisin oleva Helsingin yliopiston opiskelija maksaa suhteessa huomattavasti enemmän käynnistään perheen luona kuin turkulainen opiskelutoveri, toteaa Länsi-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Milla Granlund.

-On huolestuttavaa huomata, ettei VR ymmärrä toimintansa laajempaa vaikutusta. Valtion monopoliyhtiönä VR:n tulisi tuntea yhteiskunnallinen vastuunsa. Moni suomalainen on VR:n palvelutarjonnan varassa; VR ei saa käyttää tätä häikäilemättömästi hyväkseen, kommentoi TASY ry:n varapuheenjohtaja Pekka Suhonen.

Lisätietoja:
Milla Granlund
puheenjohtaja
Länsi-Suomen Demarinuoret
0400 514 780, granlund.milla@gmail.com

Pekka Suhonen
varapuheenjohtaja
Tampereen Sosialidemokraattiset opiskelijat – TASY ry
050 5600 656, suhonen.p.e@gmail.com