9. 3 olimme Tampereen demarinuorten voimin mukana Koskikeskuksessa järjestettävällä Demaritorilla, jossa monien järjestöjen yhteistyöllä käynnistettiin taival kuntavaaleihin. Kevät on ollut kiireistä mutta antoisaa aikaa Tampereen demarinuorten riveissä, sillä 27.5 – 29.5 Tampere toimii Demarinuorten liittokokouksen näyttämönä ja on upeaa odottaa kotikaupunkiin suurta määrää aktiivisia tovereita ympäri Suomea.

Kuluvan vuoden aikana on ollut ihana huomata, kuinka sanavalmiita ja kiinnostuneita nuoret Tampereella ovat. Lyhyessä ajassa porukkaamme on tullut mukaan runsain mitoin uusia aktiiveja. Koemme, että taival kohti kunnallisvaaleja tulee olemaan rikas ja antoisa, sillä aktiivimme ovat jo nyt olleet näkyvillä ja luoneet toimintaa rautaisella, sanavalmiilla sekä positiivisella otteella toimintaa paikallisella tasolla mutta myös osallistuneet aktiivisesti valtakunnallisiin tapahtumiin, joita Demarinuorilla on runsain mitoin. Vahva piiri – sekä osastotoiminta on onnistuneen vaikuttamisen suola. Ylpeänä voimme todeta, että nyt liittokokouksen alla ja kunnallisvaalien lähestyessä kovaa vauhtia, politiikka kiinnostaa nuoria.

Demaritorilta jäi käteen paljon upeita kohtaamisia: mieltä lämmitti kovin olla järjestämässä tapahtumaa todella suurella osanottajamäärällä. Tampereen demarinuoret on aktiiveilleen paljon enemmän kuin poliittinen nuorisojärjestö: me keskustelemme, otamme kantaa mutta ennen kaikkea teemme politiikkaa persoonillamme. Itse olen kuulunut demarinuoriin vuodesta 2008 ja halu toteuttaa politiikkaa ei ole muuttunut, se on vain vahvistunut. Elämään on tullut paljon enemmän ajatuksia, uusia ihmisiä ja antoisia kokemuksia. Haluamme Tampereen puolelta kiittää aktiivejamme ja samalla iloita siitä, että olemme saaneet niin paljon uusia ja upeita ihmisiämme joukkoomme. Tampereen demarinuorissa saa olla täysin oma itsensä, ja jokaisen mielipiteillä on väliä, joten jokainen on tervetullut joukkoomme. On vapauttavaa kuulla, että niin moni on saanut järjestöltämme paljon. Kuluvaa vuotta on vielä paljolti kuljettavaa ja olemme ylpeitä siitä, että voimme lähteä kohti liittokokousta ja kunnallisvaaleja vahvalla osaamisen pohjalla ja sosialidemokratian palolla.

Jenni Pellinen

Tampereen demarinuorten puheenjohtaja

Länsi-Suomen piirihallituksen varapuheenjohtaja