Kuntavaalit ovat nyt takanapäin.

Valtakunnallinen tulos jätti toivomisen varaa ja ikävä kyllä on todettava saman tilanteen vallitsevan Jyväskylässä, missä puolueemme otti takkiin noin viiden pinnan verran. Vihreiden menestyminen kanavoitui myös nuorten ehdokkaiden kautta ja meillä on tässä oppimisien sekä itsetutkiskelun paikka.

Vaikka valtakunnallinen tulos ei ole sitä mitä toivoimme siitä huolimatta, että moni teki todella upeaa kampanjointia, voimme kuitenkin JSDN:ssä iloita kahden ehdokkaamme läpipääsystä.

Nuoret ehdokkaamme Jasmine Saloranta (Jyväskylä) ja Ville Rautiainen (Saarijärvi) saivat kumpikin hienon kampanjan päätteeksi ansaitun valtuustopaikan.

Tämän lisäksi entinen JSDN:n aktiivi, SONK:n nykyinen puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen (Muurame) valittiin kunnanvaltuustoon, mikä on alueellisen yleiskuvan vastapainoksi kuitenkin mieltä ylentävä tosiasia. Onnittelut heille kaikille.

Paikallisosastoni nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtajana voin siis olla kaikesta huolimatta tyytyväinen ja todeta, että tulos on hyvä. Ehdokkaat itse sekä Jyväskylän sosialidemokraattiset nuoret ja opiskelijat voivat olla ylpeitä! Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö parantamisen varaa olisi tulevaisuudessa ja tämä edellyttääkin meitä uudelleen arvioimaan lähestymistapaamme seuraavissa vaaleissa.

Työ teemojemme parissa jatkuu siis molemmissa kunnanvaltuustoissa ja toki JSDN:ssä muutenkin, jossa aiomme yhä tiiviimmin keskittyä uusien jäsenten hankintaan, sillä heissä on tulevaisuus.

 

Yannick Lahti

Kirjoittaja on JSDN:n puheenjohtaja sekä piirihallituksen jäsen