Yleisturva on yksinkertaisesti parempi

Suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä kaipaa kokonaisuudistusta. Ajan saatossa järjestelmästä on kehittynyt monimutkainen, byrokraattinen ja monilta osin epälooginen. Yleisturva on Demarinuorten vastaus sosiaaliturvan uudistamiseen. Se kohtelee jokaista kansalaista tasa-arvoisesti ja kannustaa ihmisiä aktiivisuuteen.

Yleisturva – yksinkertaisesti parempi

Yleisturva on kolmiportainen sosiaaliturvamalli, jossa yhdistyy suurin osa nykysosiaaliturvan tukimuodoista ja pienituloisten verovähennyksistä. Se on automatisoitu ja lineaarisesti vähenevä malli, joka kattaa jokaisen ihmisen toimeentulon elämän riskien realisoituessa. Yleisturvassa työnteko on aina kannattavaa.

Tutustu yleisturvaan ›

Yleisturva – enkelt bättre

Yleisturva är en trestegsmodell för socialskyddet, där majoriteten av stödformerna inom det nuvarande socialskyddet samt skatteavdragen för låginkomsttagare kombineras. Det är en automatiserad modell som förenklar socialskyddet och garanterar utkomst för varje människa då riskerna i livet realiseras. Med Yleisturva lönar det sig alltid att jobba.

Yleisturva på svenska ›

UKK – usein kysytyt kysymykset

Miksi yleisturva-mallissamme on kolme porrasta? Miksi yleisturva ei ole sama asia kuin perustulo? Onko yleisturva vastikkeeton? Entä miten yleisturva vaikuttaa työllisyyteen? Onko vaarana, että Suomeen syntyy pätkätyö- tai halpatyömarkkinat? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täällä!

Katso usein kysytyt kysymykset ›

Syvenny yleisturvaan

Yleisturvan tavoitteena on ollut yhdistää eri mallien parhaat puolet ja sovittaa ne suomalaisille työmarkkinoille ja yhteiskuntaan sopiviksi. Mallissa otetaan myös huomioon periaate, ettei sosiaaliturvaa ja verotusta, tai toisaalta sosiaaliturvaa ja palveluja, voi koskaan kehittää erillään toisistaan.

Tutustu tausta-aineistoon ›


Osallistu keskusteluun somessa

Jäikö sinua askarruttamaan joku tietty kysymys tai asia?  Jos sinulla on kysyttävää tai haluat keskustella yleisturvasta, ota rohkeasti meihin yhteyttä joko somessa tai sähköpostitse. Löydät Demarinuoret Facebookista, Twitteristä, Instagramista ja Snapchatistä.