Demarinuorten ylimääräinen liittokokous valitsi sunnuntaina 6.8. liperiläisen Emilia Kangaskolkan nuorisojärjestön uudeksi puheenjohtajaksi. Kangaskolkka valittiin puheenjohtajaksi yksimielisesti.

Kangaskolkka on Liperin kunnanvaltuutettu sekä Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen varavaltuutettu. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Demarinuorten 1. varapuheenjohtajana.

SDP:n nuorisojärjestö valitsi uuden puheenjohtajan keväällä eduskuntaan nousseen kansanedustaja Pinja Perholehdon tilalle.

Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n 31. liittokokous valitsi Kangaskolkan tilalle  1. varapuheenjohtajaksi lahtelaisen Kimi Uosukaisen, joka on aikaisemmin toiminut Demarinuorten 2. varapuheenjohtajana. Uosukaisen paikalle liittokokous valitsi puolestaan tamperelaisen Saana Kuusipalon.

Demarinuorten Kangaskolkka kritisoi hallitusta kovasanaisesti – “Me emme voi millään hyväksyä näin epäisänmaallista toimintaa”

Demarinuorten vastavalittu puheenjohtaja Kangaskolkka kritisoi voimakkaasti Orpon hallituksen esittämiä heikennyksiä sosiaaliturvaan sekä työmarkkinoille.

 

”En voi käsittää miten hallitus kehtaa ohjelmallaan ryöpyttää paitsi sosiaaliturvaan nojautuvaa ihmistä, niin myös tavallista palkansaajaa.  Ensin työmarkkinoilla rajoitetaan työntekijöiden keinoja puolustautua tai protestoida ja sen jälkeen heikennetään työntekijöiden muita oikeuksia mikä keritään. Me emme voi millään hyväksyä näin epäisänmaallista toimintaa”, Kangaskolkka toteaa.

 

”Ihmisiä kehotan olemaan hereillä. Olemme nähneet vasta hallituksen alkusoiton”, tuore puheenjohtaja päättää.