Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi esittää, että eduskuntapuolueet sitoutuvat nimeämään omat ehdokkaansa Suomen EU-komissaariksi jo hyvissä ajoin ennen vaaleja. Suomen EU-komissaarin on tähän asti nimittänyt Suomen hallitus, mutta käytännössä henkilö on valittu eduskuntavaalien suurimman puolueen ehdotuksesta.  Komissaariehdokkaiden nimeäminen ennen eduskuntavaaleja toisi menettelyyn avoimuutta ja edistäisi EU-keskustelua eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleja pidetään pääministerivaaleina, mutta ne ovat lähtökohtaisesti myös komissaarivaalit.

“Olisi oikein, että kansalaisilla olisi mahdollisuus ottaa eduskuntavaaleissa kantaa siihen, kenet haluavat Suomen EU-komissaariksi. EU-komissaarit käyttävät EU:n kehittämisessä merkittävää valtaa ja olisi todella tarpeen käydä keskustelua siitä, millaista politiikkaa kansalaiset haluaisivat Suomen EU-komissaarin tekevän. Puolueiden pitää hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja nimetä ehdokkaansa EU-komissaariksi”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaatii.

SDP:n ehdokkaaksi EU-komissaariksi Näkkäläjärvi ehdottaa kansanedustajaa ja ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustajaa Jutta Urpilaista. Urpilainen on kokenut ja kansainvälisesti verkostoitunut poliitikko, entinen valtiovarainministeri ja entinen SDP:n puheenjohtaja.

“Euroopan komissio saisi Urpilaisesta erinomaisen jäsenen ja Suomi edustajan eurooppalaisen päätöksenteon ytimiin. Urpilainen on osoittanut politiikassa toimiessaan olevansa osaava ja vastuullinen. Euroopan unioni tarvitsee hänen kaltaisiaan todellisia eurooppalaisia etenkin tällaisina aikoina, kun EU:a haastetaan monesta suunnasta. Toivottavasti Urpilainen on kiinnostunut tehtävästä. On aika ryhtyä kehittämään EU:a määrätietoisesti yhtenäisemmäksi ja tiiviimmäksi yhteisöksi”, Näkkäläjärvi päättää.

Lisätiedot:
Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja
+358400765002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi